Over ons

ONZE FOCUS

Alle mensen in Amsterdam en omgeving
helpen groeien in het toegewijd volgen van Jezus.

ONS VERLANGEN

We zijn een uitnodigend gezin van God dat op een eigentijdse wijze
uitdaagt en ondersteunt om te leven tot eer van Jezus.

5 WAARDEN

We brengen onze focus en ons verlangen in praktijk door deze 5 waarden: Genade, Groei, Groepen, Gaven & Geven.

VERBINDINGSDAG

Denk je erover na om onderdeel te worden van onze gemeente? Kom dan ook naar: De Verbindingsdag! Tijdens deze dag vertellen we je graag over de gemeente en waar De Verbinding voor staat.

GESCHIEDENIS

Wist je dat de gemeente al in 1943 is opgericht? En dat we niet altijd De Verbinding hebben geheten? Nieuwsgierig naar ons verhaal?

LEIDERSCHAP

Het leiderschap van de gemeente ligt bij de raad van oudsten. Onze twee voorgangers maken deel uit van de raad, die regelmatig samenkomt. Bedieningsleiders ondersteunen de raad om de diverse deelgebieden te besturen en verder te laten groeien. Dienend leiderschap en zelf de principes van Jezus voorleven is waar we voor staan en waar we voor gaan.

Orlando Bottenbley

Voorganger

Toen ik in september 2017, na een periode van 29 jaar, afscheid nam van de Bethelgemeente in Drachten, leidde God mij, samen met mijn vrouw, naar Baptistengemeente De Verbinding in Amsterdam.

Ik kreeg hiermee een heel bijzondere taak: op mijn 66-ste werd ik voorganger in een groeiende gemeente; de gemeente waar ik bijna 40 jaar geleden het vak van voorganger heb geleerd. Ik liep er stage na mijn theologie-opleiding en mijn vrouw en ik zijn in deze gemeente getrouwd.

De cirkel is rond; wij vertrokken in 1979 uit Amsterdam en in 2017 kwamen wij weer terug met een nieuwe taak: de gemeente helpen met groei; nieuwe mensen interesseren voor de boeiende, levensreddende boodschap van Jezus.