Jeugd

Wij hebben de toekomst in onze handen

JeugdBAR

Tieners en jeugdleiders uit meerdere Amsterdamse kerken organiseren om de maand een Youth Special. De jeugdBAR biedt een gezellige ontmoetingsplek, waar je nieuwe vrienden tegenkomt. Het zijn gezellige avonden met een interactief programma en leuke spellen. De sprekers delen hun eigen verhaal rond een boeiend thema. GRATIS ENTREE
Leeftijd: +/- 12 tot 20 jaar

Connect Teens en @Connect

Met onze tienergroepen Connect Teens (onderbouw middelbare school) en @Connect (bovenbouw middelbare school) werken we aan de hand van de drie V’s:

  1. geestelijke voeding (Bijbelstudie)
  2. onderlinge vriendschappen
  3. voorbeelden worden voor anderen om na te volgen

De jeugdgroepen komen om de week samen: Connect Teens op zondagochtenden tijdens de samenkomst en @Connect op vrijdagavonden. Hier wordt uit de Bijbel onderwezen, spellen gespeeld en nagepraat over wat er geleerd wordt.

Naast deze bijeenkomsten worden er uitjes georganiseerd waarbij er o.a. samen een film gekeken, spellen gespeeld of lekker gevoetbald wordt. Ieder jaar wordt er een jeugdweekend georganiseerd met sport en spel, maar er wordt dan ook tijd gemaakt om na te denken over ‘geloven’, dit gebeurt ook aan de hand van de drie V’s.

MazzelKids en MiniKids

De MazzelKids groepen (basisschool) zijn als volgt ingedeeld:

  • Groep 1 & 2
  • Groep 3 & 4
  • Groep 5 t/m 8

De MazzelKids beginnen hun programma in de samenkomst. Zij mogen vooraan op de banken zitten, samen met de MazzelKids-leiding. Op een teken van de zangleiding gaan zij samen naar hun eigen samenkomst. Elke groep heeft een programma op eigen niveau. Hiervoor gebruiken we de eigentijdse, bijbelgetrouwe en kindgerichte methode van ‘Stichting Doe Maar’.

Er wordt gezongen en gebeden en er wordt natuurlijk een mooi Bijbelverhaal voorgelezen. Daarna is er tijd voor een creatieve verwerking van het voorgelezen Bijbelverhaal. Tijdens de MazzelKids-bijeenkomsten willen we aan de kinderen laten zien dat Jezus van ze houdt en dat hij ze persoonlijk wil leren kennen.

De MiniKids is de baby-/peutergroep. In deze groep worden de allerkleinsten van 0 tot 4 jaar opgevangen en verzorgd. De baby’s en peuters worden vóór aanvang van de samenkomst naar de groep gebracht.