Israël en de kerk

– door Oscar Lohuis

In de Bijbel lezen we bijna uitsluitend over wat er in Israël is gebeurd en hoe God met het volk Israël is omgegaan. De gemeente die ontstond na de uitstorting van de Heilige Geest bestond eerst uit alleen maar Joodse mensen. Pas later kwamen er niet-Joden bij. Daarna werd de Kerk al snel steeds meer niet-Joods en raakten de Joden binnen de Kerk in de minderheid. Het christendom is sindsdien veelal anti-Joods geworden.

Ook vandaag bestaat het volk Israël nog steeds. Vanaf de negentiende eeuw keerden steeds meer Joden terug naar het land van hun voorvaderen, het land dat volgens de Bijbel door God aan Israël is gegeven. In 1948 is de Joodse staat Israël opgericht. Dit kleine landje staat sindsdien voortdurend in de belangstelling van de wereld.

Hoe kijken wij als christenen aan tegen Israël? Hoe zit het eigenlijk met Israël en de Kerk? Wat zegt de Bijbel over Gods plan met Zijn volk Israël? Velen eeuwen heeft de Kerk beweerd dat sinds de komst van Christus niet meer Israël maar de Kerk het uitverkoren volk is, dat de Kerk dus de plaats van Israël heeft ingenomen. Maar leert de Bijbel dat wel en is dat wel juist?

Deze avonden worden in principe fysiek in ons kerkgebouw georganiseerd met inachtneming van de coronamaatregelen en een maximale groepsgrootte van 30 deelnemers. Als het door de coronamaatregelen niet haalbaar is deze studie fysiek in ons gebouw te organiseren, dan wordt de studie online via Zoom georganiseerd.

WANNEER?

Dit zijn alle data op een rijtje (van 19:00 uur tot 21:00 uur):

  • Woe12 mei
  • Woe 19 mei
  • Woe 26 mei
  • Woe 2 juni
  • Woe 9 juni
  • Woe 16 juni

KOSTEN

De kosten voor deze cursus bedraagt € 25,00. Na aanmelding ontvang je een bevestigingsmail met informatie over de locatie.

Inschrijven voor Israël en de kerk

Betalingswijze

Nieuw veld

15 + 10 =