Emoties

– door Audrey Karsten

We weten dat we emoties hebben, dat het goed is om ze te uiten en belangrijk om te bespeuren bij een ander. Alleen hoe, in welke mate, wanneer uit je je gevoel? En .. waarom??

Om een voorbeeld te noemen: er kunnen tal van gedachten door je heen gaan wanneer jij je verdrietig voelt en je dit wilt vertellen aan iemand: ‘stel je niet aan; doe niet zo dramatisch; je bent toch niet zielig’. Of: ze snappen het toch niet; je moet het uiteindelijk toch alleen oplossen; wat schiet ik er mee op’ etc. Hierdoor kun je je vaak onbewust belemmerd of ongemakkelijk voelen om te uiten hoe jij je voelt. Ook kunnen we automatisch in bepaald gedrag schieten bij een bepaalde emotie. Je kan bijv. gaan eten wanneer je je gefrustreerd voelt; moppen gaan tappen als je je onzeker voelt of bevriezen als je je bedreigd voelt. Bij iedereen is dit weer anders.

Je opvoeding, omstandigheden en omgeving van toen spelen vaak een grote rol in hoe jij nu omgaat met jouw emoties en.. met de emoties van anderen..!

Tijdens deze training gaan we onderzoeken wat het nut en het doel van emoties is. Dit doen we door middel van een stukje theorie, maar vooral ook door te oefenen.

Zou jij graag (kleine stapjes) willen zetten richting het herkennen, erkennen en uiten van je gevoelens? Geef je dan op voor deze training van 4 ochtenden!

Voor wie zich dit afvraagt: Het is niet een christelijke training, in de zin van dat we de bijbel erbij pakken of samen bidden.

WAAR & WANNEER?

De bijeenkomsten vinden plaats in ons kerkgebouw (van 11:00-13:00 uur) op de volgende data:

  • vr 04 november
  • vr 18 november
  • vr 25 november
  • vr 02 december

KOSTEN

De kosten voor deze cursus bedraagt € 10,00. Na aanmelding ontvang je een bevestigingsmail met informatie over de locatie.

VRAGEN?

Heb je vragen over de cursus? Stuur een mail naar: xplore@bgdeverbinding.nl

Inschrijven voor de cursus Emoties