Doopcursus

Het Griekse woord voor ‘doop’ dat we in het Nieuwe Testament tegenkomen is ‘Baptizoo’, wat letterlijk ‘onderdompelen’ betekent. De doop markeert op een indrukwekkende wijze dat je je leven met Jezus wilt vervolgen en jezelf aan hem toe wilt wijden. Net zoals in Bijbelse tijden dopen we ook in De Verbinding regelmatig mensen die deze keuze maken.

Wil je je laten dopen, of denk je erover na te laten dopen? Of wil je gewoon eens vrijblijvend meer te weten komen over de doop? Dan is deze cursus bijzonder geschikt voor je! Tijdens deze cursusavond verdiepen we ons in de Bijbelse doop. We bekijken de teksten in de Bijbel die gaan over de doop, historische achtergronden die behulpzaam zijn, en de relevantie van de doop voor vandaag de dag. Ook zien we hoe de kinderdoop in de kerkgeschiedenis is ontstaan.

De cursusavond is interactief, kom gerust met je vragen. Een samenvatting van de avond krijg je mee, zodat je het onderwijs nog eens door kunt nemen. Degenen die de keuze maken zich te laten dopen nemen ook deel aan de Verbindingsdag waarop we de praktische details doornemen en de dopelingen delen hoe ze tot hun beslissing gekomen zijn.

Wil je meer info en/of wil je je opgeven voor de doopcursus? Neem contact op met Joël Boertjens: joel@bgdeverbinding.nl